Padwa
RestauracjeMenu restauracji zbudowane jest z potraw regionalnych opartych o kuchnię Ordynacji Zamojskiej. Urozmaiceniem są dania kuchni włoskiej nawiązującej do nazwy restauracji Padwa.
Specjalność restauracji
- Półmisek roztoczański - mix mięs pieczonych uzupełniony pierogami z soczewicy lub odsmażanymi kopytkami
Inne specjalności:
- Zupa kurkowa serwowana z grzankami
- Smażony pstrąg w migdałach
- Kotlet z delikatnej cielęciny podawany na grzance z ananasem w kompozycji z ziemniakami i bukietem surówek
- Golas roztoczański podawany z odsmażanymi paskami boczku i kefirem
- Placek ziemniaczany serwowany z pachnącym papryką sosem węgierskim
Restauracja Padwa - pełna czaru i elegancji, położona w przepięknej kamienicy Zamoyskich. Renesansowe wnętrza oraz doskonała kuchnia stanowią idealną oprawę do zorganizowania spotkań biznesowych lub stylowych wesel.
Padwa posiada do dyspozycji gości 3 sale. Parter, ozdobiony pięknymi sklepieniami oraz z widokiem na Rynek Wielki i kamienice ormiańskie, zajmuje sala kawiarniana, gdzie goście lubią przychodzić na filiżankę kawy, lampkę wina i desery. W przestrzennych piwnicach urządzane są spotkania biznesowe oraz przyjęcia okolicznościowe w stylowo urządzonych salach: kominkowej oraz restauracyjnej.
W menu restauracji można również znaleźć inne pyszne dania:
- Żurek staropolski na zakwasie
- Sakiewka ze schabu nadziewana pieczarkami i żółtym serem serwowana z opiekanymi ziemniakami i bukietem surówek
- Barszcz czerwony podawany z kołdunami
- Królestwo pierogów (z mięsem, z soczewicą, z kaszy gryczanej i twarogu, z kapustą i grzybami oraz ruskie)
- Świat naleśników: z serem, z bananem i ze szpinakiem
- Pieczona karkówka podawana w sosie myśliwskim
- Banan w smażony w cieście kokosowym z bitą śmietaną i polewą czekoladową
Na zakończenie wizyty polecamy słodki akcent od firmy: szarlotkę lub sernik.