Muzealna
RestauracjeRestauracja Muzealna specjalizuje się w tradycyjnej kuchni polskiej, a w szczególności kuchni regionalnej. Jednak nic nie stoi na przeszkodzie, aby zamówić dania kuchni żydowskiej czy ormiańskiej.
Dania polecane przez szefa kuchni to min. wyborny śledź po diabelsku, czy pstrąg smażony z masłem czosnkowym.
W menu restauracji można również znaleźć:
• Eskalopki cielęce z pieczarkami
• Pierogi (wiejskie) z kaszą gryczaną i białym serem, ze skwarkami
• Filet z dorsza smażony
• Filet z sandacza z sosem chrzanowym
• Naleśniki z serem i bitą śmietaną
• Zupa czosnkowa z serem, żółtkiem i grzankami
• Kołduny litewskie w czerwonym barszczu
• Gołąbki z kaszą gryczaną i grzybami na Oleju Świątecznym Roztoczańskim z sosem grzybowym
• Filet z sandacza z sosem chrzanowym
A na deser dobrym pomysłem będzie szarlotka szefowej z lodami i bitą śmietaną (na gorąco).